Aalst sport brengt populaire nieuwe balsport naar sportcentrum Osbroek

Recent nieuws

Een combinatie tussen tennis, badminton en tafeltennis: zo laat pickleball, dat verwonderlijk genoeg niets met pickles of augurken te maken heeft, zich het best omschrijven. Voor de meesten nog onbekend terrein, maar vergis je niet, de racketsport zit in de lift.

maandag 4 juli 2022

Pickleball is een zeer toegankelijke sport. Je kan het spelen met het hele gezin, maar ook met gelijkgezinden die er een intensief spelletje van willen maken. Het is de ideale sport om deze zomer eens uit te proberen.

Aquatopia en Utopia slaan handen in elkaar voor studenten

10 november 2022

Leerlingen ’t Meivisje en SBS De Zonnebloem mogen glijbanen Aquatopia uittesten

9 november 2022

Bouw Aquatopia-glijbanen in laatste rechte lijn: “Ziet het kinderparadijs er niet fantastisch uit?”

11 oktober 2022

Aquatopia-tekenwedstrijd: “Drie klassen mogen de glijbanen komen uittesten”

4 oktober 2022

Aalst sport is met haar pickleball terrein meteen ook de eerste aanbieder van de snelgroeiende sport in Oost-Vlaanderen. Pickleball is een racketsport in opmars en is een kruising tussen tennis, badminton en tafeltennis. Het spel werd uitgevonden in de jaren ’60 in Amerika en werd vernoemd naar Pickles, de vrolijke hond des huizes (én dus niet naar augurken).

Laagdrempelige balsport
Pickleball is een tactische sport. Het veld is kleiner dan bij bv. tennis, dus positionering is heel belangrijk. De racketsport is net als padel laagdrempeliger, gemakkelijker aan te leren en is bovendien minder uitputtend dan een potje tennis. Pickleball was bijgevolg vooral populair en geliefd bij ouderen.

Maar dat zal ongetwijfeld niet zo blijven. Pickleball groeit namelijk aan populariteit bij zowel jong als oud. Op de dag van vandaag worden er al verschillende toernooien en wedstrijden georganiseerd en geniet de sport ook van sponsoring, vooral om te kunnen doorgroeien in andere landen en uit te groeien tot een olympische sport. De racketsport ondergaat tegenwoordig een verjongingskuur en zit enorm in de lift.

Speelveld en regels
Het speelveld bij pickleball heeft ongeveer de zelfde afmetingen als een badmintonterrein en het net is op tennishoogte. De rackets zijn een stuk kleiner en doen denken aan tafeltennis. De bal – met gaten erin – mag maximaal een keer botsen op het veld van de tegenstander en punten kunnen alleen worden gescoord door de serverende partij.

Een compleet overzicht van de spelregels vind je hier: https://www.aalst.be/aalst-sport/pickleball-de-spelregels

Wil jij kennis maken met de nieuwste racketsport? Reserveer je terrein via info@aalstsport.be (materiaal inbegrepen).