top of page

Groen licht voor Denderdal 2.0

Op de gemeenteraad van februari kreeg het project Denderdal 2.0 groen licht voor de aanstelling van een ontwerpteam. Dit project, dat een echte trots voor Erembodegem zal worden, werd voorgesteld als een vernieuwend idee voor de lokale infrastructuur, waarbij ruimte-efficiëntie en gemeenschapsgebruik centraal staan. Matthias De Ridder (N-VA), schepen van Sport, benadrukt het belang van deze aanpak: "Denderdal 2.0 wordt een voorbeeld voor toekomstige projecten."

dinsdag 27 februari 2024


In de zomer van 2023 werd het project Denderdal 2.0 voorgesteld, gericht op efficiënt ruimtegebruik en het combineren van functies. “Net zoals we bij Utopia gedaan hebben, trachten we de beschikbare vierkante meters maximaal te gebruiken. Door het project Denderdal 2.0 behouden we de plaatselijke bibliotheekwerking maar geven we ook veel meer ruimte aan de stedelijke basisschool”, zegt schepen Karim Van Overmeire (N-VA). “Onze academies zullen eindelijk over fatsoenlijke lokalen in Erembodegem kunnen beschikken. Bovendien zorgen we ook voor een oplossing voor het lokale verenigingsleven waaronder de toneelverenigingen. Erembodegem is onze grootste deelgemeente en met dit project investeren we in de toekomst van de lokale gemeenschap.”


“Door verschillende functies te combineren, zoals het gebruik van toneelverenigingsruimtes als schoolrefter en de sporthal als sportzaal voor de kleuterschool, wordt niet alleen ruimte bespaard maar worden ook kosten geoptimaliseerd."

Op de gemeenteraad van februari werd het dossier voor de ontwerpwedstrijd voor Denderdal 2.0 nu voorgelegd en goedgekeurd. Het volledige project is uitgewerkt met technische specificaties voor elke ruimte in het gebouw. ‘Door de zoektocht naar een ontwerpteam op te starten, zetten we een eerste stap om dit project vorm te geven en uit te voeren. Zo hopen we de bouwwerken te kunnen starten in 2026", besluit De Ridder.


Aalst is op 10 mei middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker: “11 000 EUR naar het goede doel”

19 april 2024

NET OPEN. Het iconische Melkhuisje opent tijdens de lente- en zomermaanden

27 maart 2024

Twee nieuwe looproutes in Erembodegem: “Vertrek aan Denderdal voor tocht door de natuur"

23 maart 2024

Opnieuw toekomstperspectief voor Voetbalclub Eendracht Nieuwerkerken

8 maart 2024

bottom of page