Investeringssubsidies 2021

Recent nieuws

Het college van burgemeester en schepenen heeft recent de toekenning van de investeringssubsidies 2021 behandeld. 15 sportverenigingen verspreid over diverse disciplines hebben een eerste schijf van de toegewezen subsidies ontvangen.

donderdag 10 juni 2021

"Dankzij de investeringssubsidies willen we verenigingen blijven motiveren te investeren in kwalitatieve infrastructuur. Zelfs in moeizame coronatijden"

Aquatopia en Utopia slaan handen in elkaar voor studenten

10 november 2022

Leerlingen ’t Meivisje en SBS De Zonnebloem mogen glijbanen Aquatopia uittesten

9 november 2022

Bouw Aquatopia-glijbanen in laatste rechte lijn: “Ziet het kinderparadijs er niet fantastisch uit?”

11 oktober 2022

Aquatopia-tekenwedstrijd: “Drie klassen mogen de glijbanen komen uittesten”

4 oktober 2022

Investeringssubsidies hebben als doel de kwaliteit van de Aalsterse sportinfrastructuur beheerd door de sportverenigingen te verbeteren. Erkende Aalsterse sportverenigingen kunnen dankzij de investeringssubsidies jaarlijks maximaal 50% van hun investeringen gesubsidieerd krijgen. Matthias De Ridder (N-VA), schepen van Sport gelooft sterk in de meerwaarde: “Door een gunstige regeling uit te werken waar je als vereniging maar de helft van de investeringskost draagt, bouw je als stad een breed kwalitatief sportaanbod op. Deze subsidies vormen een hefboom voor kwalitatieve, moderne sportinfrastructuur. Een goede infrastructuur nodigt uit tot meer bewegen.”

In 2021 krijgen 15 sportverenigingen een totale som van €128.206,52 toegedeeld. Dit zorgt in 2021 voor een totale investering in kwalitatieve sportinfrastructuur en sportmateriaal van €358.439,05 in Aalst. “Dankzij de coronatoelage hebben we de voorbije twee jaren gemiddeld €135 900 euro investeringssubsidies kunnen uitdelen, wat een pak meer is dan vroeger, met een gemiddelde van €114.791 over de jaren 2017, 2018 en 2019,” aldus Matthias De Ridder, schepen van Sport.

Een van de verenigingen die een subsidie verkregen heeft, is SK Herdersem:

“Dankzij onder andere de subsidies, kunnen wij bij SK Herdersem onze ambities en ons engagement naar spelers en ouders toe nakomen. De financiële impuls helpt ons de club energiebewuster, veiliger, aantrekkelijker en stabieler maken. Willen we al onze spelers, trainers en ouders gemotiveerd houden, zijn we verplicht ook onze accommodatie te laten meegroeien. Als kleine familieclub zijn grote investeringen een grote uitdaging, deze subsidies helpen ons al een heel eind op weg. Samen met de energie van een groep onmisbare vrijwilligers kunnen we nu verder bouwen aan onze geliefde club.”

De subsidies bij andere clubs dienen onder andere voor de aanleg van padelterreinen, de heraanleg van voetbalterreinen, investeringen in verlichting, renovatie van de kleedkamers of de aankoop van duurzaam materiaal.