top of page

Investeringssubsidies 2021

Het college van burgemeester en schepenen heeft recent de toekenning van de investeringssubsidies 2021 behandeld. 15 sportverenigingen verspreid over diverse disciplines hebben een eerste schijf van de toegewezen subsidies ontvangen.

donderdag 10 juni 2021Investeringssubsidies hebben als doel de kwaliteit van de Aalsterse sportinfrastructuur beheerd door de sportverenigingen te verbeteren. Erkende Aalsterse sportverenigingen kunnen dankzij de investeringssubsidies jaarlijks maximaal 50% van hun investeringen gesubsidieerd krijgen. Matthias De Ridder (N-VA), schepen van Sport gelooft sterk in de meerwaarde: “Door een gunstige regeling uit te werken waar je als vereniging maar de helft van de investeringskost draagt, bouw je als stad een breed kwalitatief sportaanbod op. Deze subsidies vormen een hefboom voor kwalitatieve, moderne sportinfrastructuur. Een goede infrastructuur nodigt uit tot meer bewegen.”

Dankzij de investeringssubsidies willen we verenigingen blijven motiveren te investeren in kwalitatieve infrastructuur. Zelfs in moeizame coronatijden.

In 2021 krijgen 15 sportverenigingen een totale som van €128.206,52 toegedeeld. Dit zorgt in 2021 voor een totale investering in kwalitatieve sportinfrastructuur en sportmateriaal van €358.439,05 in Aalst. “Dankzij de coronatoelage hebben we de voorbije twee jaren gemiddeld €135 900 euro investeringssubsidies kunnen uitdelen, wat een pak meer is dan vroeger, met een gemiddelde van €114.791 over de jaren 2017, 2018 en 2019,” aldus Matthias De Ridder, schepen van Sport.


Een van de verenigingen die een subsidie verkregen heeft, is SK Herdersem:

“Dankzij onder andere de subsidies, kunnen wij bij SK Herdersem onze ambities en ons engagement naar spelers en ouders toe nakomen. De financiële impuls helpt ons de club energiebewuster, veiliger, aantrekkelijker en stabieler maken. Willen we al onze spelers, trainers en ouders gemotiveerd houden, zijn we verplicht ook onze accommodatie te laten meegroeien. Als kleine familieclub zijn grote investeringen een grote uitdaging, deze subsidies helpen ons al een heel eind op weg. Samen met de energie van een groep onmisbare vrijwilligers kunnen we nu verder bouwen aan onze geliefde club.”


De subsidies bij andere clubs dienen onder andere voor de aanleg van padelterreinen, de heraanleg van voetbalterreinen, investeringen in verlichting, renovatie van de kleedkamers of de aankoop van duurzaam materiaal.

Aalst is op 10 mei middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker: “11 000 EUR naar het goede doel”

19 april 2024

NET OPEN. Het iconische Melkhuisje opent tijdens de lente- en zomermaanden

27 maart 2024

Twee nieuwe looproutes in Erembodegem: “Vertrek aan Denderdal voor tocht door de natuur"

23 maart 2024

Opnieuw toekomstperspectief voor Voetbalclub Eendracht Nieuwerkerken

8 maart 2024

bottom of page