top of page

Osbroek krijgt serieuze upgrade

Sportcentrum Osbroek krijgt binnenkort een heuse make-over. De site zal verder versterkt worden met een hockey waterveld, een kunstgrasveld voetbal en 2 kunstgras krachtbalvelden, skate infrastructuur voor jongere kinderen en free running toestellen.

vrijdag 17 december 2021Op het buitensportcentrum Osbroek is er nu al een atletiekpiste, twee voetbalvelden (waaronder 1 kunstgrasveld), 3 beachvolleybalterreinen, een omnisportveld, 2 krachtbalvelden, 2 basketbalterreinen, 4 petanquevelden en een betonnen skatebowl aanwezig. Sinds het voorjaar 2021 werden er bijkomend drie rolstoeltoegankelijke padelterreinen gecreëerd, naast de bestaande tennisterreinen, waardoor het aanbod slagsporten op de site al werd uitgebreid.


Mede dankzij de steun van Vlaams minister van Sport Ben Weyts via een subsidie van 310.000 euro, krijgt Sportcentrum Osbroek een heuse upgrade. Het huidige kunstgrasveld wordt omgebouwd tot een hockey waterveld, het natuurgrasveld wordt een kunstgrasveld voetbal en ook de 2 krachtbalvelden worden voorzien van kunstgras. Aanvullend breidt de skate infrastructuur uit voor jongere kinderen en komen er freerunning toestellen.

Dankzij deze upgrade zetten we Aalst als sportstad definitief op de kaart.

De Stad ziet op dit moment bijvoorbeeld een grote nood op het vlak van skaten. Op dit moment is er reeds een betonnen skatepark aanwezig, maar de beschikbare oppervlakte is echter te beperkt voor de veelheid en diversiteit aan gebruikers. Een skate-infrastructuur voor jongere kinderen is daarom aangewezen. Aan het skaten zal freerunning gekoppeld worden. Daarnaast komt er ook een hockey waterveld. De hockeyclub die vandaag al actief is op de site Osbroek groeit erg sterk. Indien er geen aangepaste infrastructuur voor de club komt, vreest men te moeten uitwijken naar omliggende gemeenten. De uitbreiding komt daarom geen dag te vroeg.


Met deze upgrade in onze buitensportaccomodatie, mogen we gerust stellen dat we na een heuse inhaalbeweging hebben gedaan de afgelopen jaren - met onze top binnensportaccomodatie Schotte en het spiksplinternieuwe zwemparadijs Aquatopia - nu een voorsprong nemen en Aalst definitief als sportstad op de kaart zetten. Ik ben fier op het volledige team Sport om de Vlaamse overheid opnieuw te overtuigen ons hierbij te steunen.

Kunstgrasveld Beukenhof vernieuwd: “Korfbal, voetbal en G-sport alle kansen geven”

20 september 2023

RESTOTIP. Superb brunchen bij Basj: “Gezellige brunchplek voor jong en oud”

30 augustus 2023

Stad zet verder in op administratieve vereenvoudiging en digitalisering

22 augustus 2023

“Nieuwe conceptnota subsidiebeleid biedt duidelijke richtlijnen voor de toekomst”

31 juli 2023

bottom of page