top of page

Ruben Verheyden en The Mighty Devils winnen Aalsterse sporttrofee

Staat er deze zomer een Aalsterse sportlaureaat op de Olympische Spelen? De kans is heel groot. Atleet Ruben Verheyden (23) werd door een 24-koppige jury verkozen tot Aalsterse sporter van 2023 en is klaar om te knallen in Parijs. De floorballers van The Mighty Devils – al jaren aan de nationale top – krijgen de trofee van Aalsters sportteam van het jaar.

donderdag 25 januari 2024

Een Belgisch record op de 2 000 meter, nationaal kampioen op de 1 500 meter en de korte cross, en een straffe tijd op het WK atletiek. 2023 was een boerenjaar voor Ruben Verheyden van Koninklijke Atletiekclub Eendracht Aalst. Al moet 2024 misschien nog beter worden. “Momenteel sta ik als 28ste op de ranking voor de 1 500 meter en de eerste 45 atleten krijgen een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs”, zegt Ruben, die topsport combineert met studies burgerlijk ingenieur. “De tijden liggen enorm bij elkaar. De finale in Parijs is haalbaar.”


Ex-topsporters

Ruben werd al eens sportlaureaat van 2021, vorig jaar moest hij de trofee aan zwemmer Noah De Schryver laten, maar deze keer was de 24-koppige jury zo goed als unaniem.

“De jury bestond uit leden van sportraad Discus, medewerkers van Aalst Sport, lokale sportjournalisten en enkele ex-topsporters zoals Aagje Vanwalleghem en Gella Vandecaveye.”

“Ik ben zeer blij voor Ruben, een doorwinterde atleet die voluit voor z’n doel gaat en met de voetjes op de grond blijft. Al kijk ik stiekem wel uit naar die olympische finale," zegt schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).


Sportieve toekomst

Zwemmer Noah De Schryver van Koninklijke Zwemclub Neptunus Aalst, Belgisch kampioen én recordhouder op de 200 meter schoolslag, strandde op plaats twee in de verkiezing. Gymnaste Esmee Van den Steen (Koninklijke Turnkring Aalst) vervolledigt het podium. Zij werd afgelopen seizoen Belgisch, Vlaams en provinciaal kampioen tumbling (13-14 jaar). “Beide sporters hebben volgens mij nog heel wat in hun mars”, aldus De Ridder. “De sportieve toekomst van Aalst ziet er goed uit.” Nog een eervolle vermelding voor voorgedragen kanidaten Sara Neirynck (Kon. Turnkring Aalst), Miel Heuninck (AA Drink Young Lions en ZIOS Liedekerke), Dominiek De Wilde (PhD-BJJ) en Rodrigo Valdez Godeau (Checkmat Aalst).


Ongeslagen kampioen

De floorballers van The Mighty Devils Aalst winnen de prijs van sportteam. “Floorball kan je omschrijven als indoorhockey met een lichte bal. Een minder bekende sport, maar Aalst is wel hofleverancier van de nationale ploeg. The Mighty Devils zijn ook al enkele jaren ongeslagen Belgisch kampioen. Een terechte award.” Plaatsen twee en drie zijn voor de acrogymnasten van de Koninklijke Turnkring en de waterpoloheren van Neptunus Aalst. Daarnaast verdienen de kadetten (jongens) van Kon. Atletiekclub Eendracht Aalst, de U-18 van BBC Erembodegem en de U8/U9 van Futsal Kids MD Erembodegem een lovenswaardige vermelding.
Ontdek de Sportmarkt in Aalst op zondag 7 juli

5 juli 2024

Nieuw leven voor Zwembadpark: een toegankelijke, groene oase

2 juli 2024

Reactie op geruchten samenwerking Eendracht Aalst en Jong Lede

27 juni 2024

Update Eendracht Aalst

27 juni 2024

bottom of page