top of page

Stadsbestuur toont een groot hart voor de Aalsterse carnavalsgroepen

Helaas kan ons geliefde carnaval, hét volksfeest van het jaar, door corona niet doorgaan. Dat wil echter niet zeggen dat de stad de zo gewaardeerde carnavalsgroepen in de kou laat staan.

donderdag 11 februari 2021Corona houdt nu reeds bijna een jaar ons land in de ban. Eerder werd door het stadsbestuur al beslist dat carnaval niet kan doorgaan. Om het vuur toch wat brandend te houden, zal TV Oost op zaterdag een compilatie uitzenden van de leukste fragmenten van de carnavalsraadszittingen van de afgelopen jaren. Op zondag worden dan weer de meest memorabele momenten uit onze stoet van de afgelopen decennia terug bovengehaald.


De carnavalsgroepen vormen het kloppend hart van ons jaarlijks feest. Ze werken doorheen het jaar toe naar de stoet. Om prachtige wagens en kostuums die vaak tot de verbeelding spreken te kunnen maken, moet men over de nodige middelen kunnen beschikken. Naast het prijzengeld van de stad, zijn eetfestijnen en andere activiteiten cruciaal, maar helaas gooit corona ook hier roet in het eten.


Daarom heeft het stadsbestuur vandaag beslist om de jaarlijkse prijzenpot te verdelen onder alle vaste carnavalsgroepen. Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA): “Naast onze lokale economie en onze verenigingen, is het in Aalst uiteraard ook van belang om onze carnavalsgroepen doorheen deze coronacrisis te loodsen. Met het verdelen van het prijzengeld ondersteunen we hen om terugkerende kosten te dragen en tevens Carnaval 2022 te kunnen voorbereiden. Ik twijfel er niet aan: volgend jaar zal het er bosj op zijn!”.


De verdeling van het prijzengeld onder de groepen is eenvoudig: voor elke categorie – klein (€1.238,10), middelgroot (€1.955,36) of groot (€3.504,73)– is een gemiddelde prijs berekend op basis van de verdeling van vorig jaar. Iedere groep binnen eenzelfde categorie krijgt zo hetzelfde bedrag. Schepen van Financiën Matthias De Ridder (N-VA): “We kiezen ervoor om alle groepen binnen eenzelfde categorie eenzelfde bedrag te geven. Uiteindelijk is er dit jaar maar 1 doel: dat alle groepen die vorig jaar aan de stoet deelnamen corona overleven om volgend jaar opnieuw aan de stoet te kunnen deelnemen. Ik kijk nú al uit naar de creativiteit en satire die de volgende stoet ons zal brengen!”.

Ontdek de Sportmarkt in Aalst op zondag 7 juli

5 juli 2024

Nieuw leven voor Zwembadpark: een toegankelijke, groene oase

2 juli 2024

Reactie op geruchten samenwerking Eendracht Aalst en Jong Lede

27 juni 2024

Update Eendracht Aalst

27 juni 2024

bottom of page