top of page

Aquatopia (fase 1) officieel ingehuldigd

Vandaag is het sportgedeelte van Aquatopia officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA), burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA). Sinds 4 oktober wordt het zwembad officieel in gebruik genomen door clubs en scholen, vanaf 29 oktober is het aan het grote publiek.

18 oktober 2021

Aquatopia (fase 1) officieel ingehuldigd

Meest recente berichten

Reactie op geruchten samenwerking Eendracht Aalst en Jong Lede

27 juni 2024

Update Eendracht Aalst

27 juni 2024

Stad beëindigt beheersovereenkomst voor Zandberg en Pierre Cornelisstadion.

26 juni 2024

Ontdek de Sportmarkt in Aalst op zondag 7 juli

5 juli 2024

Het sportgedeelte van Aquatopia is vandaag officieel ingehuldigd. Met het Raymond-bad (50-meterbad), het Ilse-bad (25-35 meterbad) met beweegbare bodems, een triatlonlokaal, duiktorens van 1, 3 en 5m hoogte en een drenkelingendetectiesysteem is Aquatopia dé nieuwste sportparel in het Aalsterse sportpatrimonium. “Dankzij haar variëteit aan voorzieningen kunnen we Aquatopia één van de meest veelzijdige sportbaden van Vlaanderen noemen. Volgend jaar voegen we hier een uitgebreid fungedeelte aan toe. Een groot kinderparadijs met meer dan 200 meter aan glijbanen zal van Aquatopia een trekpleister maken voor jong en oud, sportief en recreatief“ aldus schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

“Er is een absoluut tekort aan zwembaden”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Daarom hebben we alle middelen samengebald om extra in te zetten voor zwembaden die voor iedereen toegankelijk zijn. Gelukkig steunt Aalst dit mee en stort ook het gemeentebestuur een flinke bijdrage.

Ilse Uyttersprot
“Het hele traject om tot een nieuw zwembad in Aalst te komen, werd op gang getrokken door wijlen schepen van Sport Ilse Uyttersprot. Zonder haar had het complex er mogelijk helemaal anders uitgezien. Helaas heeft zij de opening van het nieuwe bad niet meer kunnen meemaken. Als eerbetoon werd zij opgenomen op de inhuldigingsplaat van het nieuwe bad. Ilse staat daarbij symbolisch te pronken naast haar vader, Raymond, die als burgemeester het oude stedelijke zwembad in 1984 mocht inhuldigen. De beide sportbaden werden dan ook vernoemd naar deze twee politici, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het zwembad in Aalst“, zegt Matthias De Ridder.

Fase 2
Aquatopia pakt in fase 2 uit met o.a. een snelle glijbaan met lichteffecten (94m), een langzamere glijbaan meer geschikt voor families en kleinere kinderen (86m), een groepsglijbaan van maar liefst 4 meter breed en voor de allerkleinsten worden verschillende kleinere glijbanen met een totale lengte van 35 meter in verschillende vormen en lengtes voorzien. Daarnaast heeft fase 2 ook een instructiebad met beweegbare bodem voor o.a. aquafitness en om kinderen te leren zwemmen en een multifunctioneel sportzaaltje dat je later kan afhuren. De opening van fase 2 staat gepland voor najaar 2022.

Opening 29 oktober
Vanaf 29 oktober kan u in Aquatopia terecht om een plons te wagen. Op weekdagen tussen 6u en 21u, in het weekend tussen 7u en 18u. Reserveren is hiervoor niet langer nodig. Kan u niet wachten tot 29 oktober om Aquatopia te ontdekken? Kom dan zeker langs op de opendeurdag op zaterdag 23 oktober van 10u tot 18u. U kan er kennismaken met de zwemclubs die zich huisvesten in Aquatopia, meer info inwinnen over de sportpas en een begeleide rondleiding volgen (inschrijven is hiervoor verplicht via https://www.aalst.be/formulier/rondleiding-aquatopia-opendeurdag). Opgelet: om te zwemmen moet u wel nog een week extra geduld uitoefenen. Tot 29 oktober zijn de baden enkel open voor clubs en scholen.

bottom of page