top of page

Aquatopia opent voor sportclubs: “Het grote publiek welkom vanaf 29 oktober”

Het is zover, het nieuwe stedelijk zwembad Aquatopia opent de deuren. Vanaf maandag 4 oktober zijn de eerste clubs en scholen welkom, op 29 oktober volgt het grote publiek. De stad kon ook enkele grotere partners aantrekken. Zowel Speedo, de Vlaamse Zwemfederatie als Sportwerk Vlaanderen gaan een engagement aan met Aquatopia.

2 oktober 2021

Aquatopia opent voor sportclubs: “Het grote publiek welkom vanaf 29 oktober”

"Zwembaden van deze orde en met deze variëteit aan voorzieningen, zijn niet alledaags"

RESTOTIP. Superb brunchen bij Basj: “Gezellige brunchplek voor jong en oud”

30 augustus 2023

Kunstgrasveld Beukenhof vernieuwd: “Korfbal, voetbal en G-sport alle kansen geven”

20 september 2023

Stad zet verder in op administratieve vereenvoudiging en digitalisering

22 augustus 2023

“Nieuwe conceptnota subsidiebeleid biedt duidelijke richtlijnen voor de toekomst”

31 juli 2023

Een 50-meterbad, een 25- meterbad met beweegbare bodems en springtorens van 1, 3 en 5 meter hoogte maken van Aquatopia the place to be voor iedereen die gebeten is door de zwemmicrobe. “Zwembaden van deze orde en met deze variëteit aan voorzieningen, zijn niet alledaags”, zegt schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA). “Aquatopia vandaag voorziet een uitgebreid sportgedeelte, volgend jaar voegen we hier een veelzijdig fungedeelte aan toe. En dat hebben tal van partners begrepen.” aldus schepen Matthias De Ridder.

Speedo
De komende 5 jaar gaat Aquatopia zo een commercieel partnerschap aan met Speedo. “Het sportkledingmerk Speedo biedt commerciële mogelijkheden voor Aquatopia”, zegt de stad. “Aquatopia geeft op haar beurt uitsluitend verkooprecht aan Speedo voor zwemkledij en toebehoren. Ook de Vlaamse Zwemfederatie zal aanwezig zijn in het nieuwe bad. De VZF zal op zondagnamiddag regelmatig het Ilse-bad (25- meterbad) afhuren als opleidings- en bijscholingscentrum voor waterpolo, artistiek zwemmen en schoonspringen. Daarnaast zal ook Sportwerk Vlaanderen vertegenwoordigd zijn in Aquatopia. Zij vestigen een vast bureau in een van de te huren pop-up ruimtes.”

Glijbanen openen volgend jaar
De twee nieuwe zwembad die nu openen zijn vooral gericht op het sportzwemmen. De recreatieve zwembadbezoeker zal zich pas volgend jaar echt kunnen uitleven in het tweede deel van het nieuwe zwembad. “Volgend jaar deze tijd plannen we de opening van fase 2. Op de plek van het oude 50-meterbad komt een heus kinderparadijs met glijbanen en funbaden”, zegt De Ridder. “Waar het Stedelijk Zwembad zich moest redden met enkele korte glijbanen, pakt Aquatopia uit met een snelle glijbaan met lichteffecten van 94 meter lang, een langzamere en bochtige glijbaan meer geschikt voor families en kleinere kinderen van 86 meter lang, een groepsglijbaan van maar liefst 4 meter breed en voor de allerkleinsten worden verschillende kleinere glijbanen met een totale lengte van 35 meter in verschillende vormen en lengtes voorzien”, zegt hij. “Daarnaast heeft fase 2 ook een instructiebad met beweegbare bodem voor onder meer aquafitness en om kinderen te leren zwemmen en een multifunctioneel sportzaaltje dat je later kan afhuren.”

bottom of page