Gulden Boek

PERS AQUATOPIA

Aquatopia voert aanpassingen door voor optimale zwemervaring

14 maart 2022

Een betere signalisatie, polsbandjes voor abonnees en aangename temperaturen in de zwembaden en douches: de afgelopen maanden werd er niet stilgezeten in Aquatopia. Uit een tevredenheidsenquête kwamen enkele verbeterpunten naar voren, waarmee Aalst Sport aan de slag ging. “Dankzij deze enquête hebben we inzicht gekregen in de verwachtingen van de bezoekers van Aquatopia. Deze waardevolle inbreng nemen we ook mee naar fase 2,” aldus schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA).

Koptekst 5
Fruittaart

Bouwwerken recreatieve zone Aquatopia klaar eind dit jaar

23 maart 2022

De werken aan het tweede deel van het nieuwe Aalsters stedelijk zwembad Aquatopia zijn volop aan de gang. Schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA) bezocht de werf en geeft een update.

Koptekst 5
Fruittaart

Nieuwe springplank en -toren meteen ingewijd met BK schoonspringen in Aquatopia

10 november 2021

In Aquatopia ging vandaag het Belgisch Kampioenschap Schoonspringen door. Meteen het eerste sportevenement in Aquatopia, dat nog maar twee weken open is. De stad investeerde in een duiktoren en enkele springplanken, om de spectaculaire sport in Aalst een boost te geven.

Koptekst 5
Fruittaart

Aquatopia (fase 1) officieel ingehuldigd

18 oktober 2021

Vandaag is het sportgedeelte van Aquatopia officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA), burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA). Sinds 4 oktober wordt het zwembad officieel in gebruik genomen door clubs en scholen, vanaf 29 oktober is het aan het grote publiek.

Koptekst 5
Fruittaart

Aquatopia opent voor sportclubs: “Het grote publiek welkom vanaf 29 oktober”

2 oktober 2021

Het is zover, het nieuwe stedelijk zwembad Aquatopia opent de deuren. Vanaf maandag 4 oktober zijn de eerste clubs en scholen welkom, op 29 oktober volgt het grote publiek. De stad kon ook enkele grotere partners aantrekken. Zowel Speedo, de Vlaamse Zwemfederatie als Sportwerk Vlaanderen gaan een engagement aan met Aquatopia.

Koptekst 5
Fruittaart

Stedelijk zwembad sluit op 26 september de deuren: “Grote opening van Aquatopia voorbereiden”

22 augustus 2021

Wie nog een laatste plons wil wagen in het stedelijk zwembad van Aalst, zal snel moeten zijn. Op 26 september sluit het stedelijk zwembad van Aalst namelijk haar deuren ter voorbereiding op de grote opening van Aquatopia (fase 1) en de start van fase 2.

Koptekst 5
Fruittaart